Izjava o privatnosti

Haro d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Haro d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj proizvoda i davatelj usluga u internet trgovini Haro Shoes. Haro d.o.o. smatra vrlo važnom zaštitu osobnih podataka korisnika (posjetitelja internet trgovine) i registriranih korisnika (kupac). Tvrtka se pridržava svih važećih propisa koji štite njihovu privatnost, među kojima je i Opća uredba o zaštiti osobnih podataka EU-a (GDPR) koja stupa na snagu 25. svibnja 2018. godine.

Izjava o privatnosti dio je Uvjeta korištenja internet trgovine Haro Shoes. Izjava se odnosi na povjerljivost osobnih podataka prikupljenih prilikom kreiranja korisničkog računa potrebnog za kupnju, prilikom prijave na primanje obavijesti o novim proizvodima i akcijama Haro d.o.o., te kod ispunjavanja kontakt obrasca „Korisnička služba - Kontaktirajte nas“. Izjava o privatnosti sadrži i informacije o korištenju osobnih podataka prilikom dostave, te informacije o postavljanju kolačića (eng. cookie).

U nastavku teksta opisano je kako Haro d.o.o. obrađuje i prikuplja osobne podatke, koju vrstu podataka prikuplja i obrađuje, zašto prikuplja i obrađuje podatke, pravnu osnovu temeljem koje dijeli podatke s drugima, te s kime dijeli podatke i zašto ih dijeli. Također, navedene su mjere za zaštitu podataka koje provodi, prava korisnika i registriranih korisnika vezana za pristup osobnim podacima, te njihova prava na ispravak, brisanje i prigovor.

Prihvaćanjem Izjave o privatnosti korisnik i registrirani korisnik potvrđuju da su upoznati sa svim njenim dijelovima, te daju svoj pristanak na obradu osobnih podataka na način koji je naveden na ovim stranicama. Korisnici sva pitanja u vezi osobnih podataka mogu uputiti službeniku za zaštitu osobnih podataka.

Vezano za zaštitu osobnih podataka možete se obratiti na email info@haroshoes.hr

Sve informacije o korisnicima internet trgovine Haro Shoes Haro d.o.o. će čuvati na način da one budu dostupne samo onim djelatnicima kojima su te informacije potrebne u svrhu poslovnih aktivnosti. Podatke koje im daju korisnici neće prosljeđivati bez prethodne suglasnosti. Svi djelatnici Haro d.o.o. i vanjski suradnici bit će odgovorni za poštivanje privatnosti korisnika internet trgovine.

Prihvaćanje Izjave o privatnosti uključuje mogućnost prosljeđivanja podataka i državnim organima vlasti na temelju njihovog obrazloženog pisanog zahtijeva u svrhu provođenja određenog postupka. Tvrtka će podatke čuvati do zahtjeva kupaca ili korisnika za njihovim brisanjem. Izjavi o privatnosti u svakom trenutku možete pristupiti putem poveznice Izjava o privatnosti koja se nalazi na dnu svake stranice internet trgovine Haro Shoes.

Vrsta prikupljenih osobnih podataka

Prilikom kreiranja korisničkog računa u internet trgovini Haro Shoes osoba mora upisati osobne podatke, ime i prezime, te e-mail adresu, dok upis spola nije obavezan. U procesu kupnje registrirani korisnik mora dodatno upisati adresu dostave/računa, te kontakt broj telefona. Radi se o informacijama koje su potrebne za tehničku provedivost kupnje. Iako kupac može odbiti pružiti ove podatke, bez njegovih podataka kupnja neće biti tehnički provediva.

Prilikom registracije korisnici sami mogu odabrati žele li primati e-mail s obavijestima o novim proizvodima i akcijama Haro d.o.o..

Tvrtka automatski prikuplja i podatke s računala svakog posjetitelja internetskih stranica Haro Shoes. Podaci s računala mogu uključivati IP adresu, datum i vrijeme posjeta internetske stranice, podatke o hardveru, softveru i internetskom pretraživaču koji posjetitelj koristi za pristup internetu, podatke o tome koji operativni sustav ima računalo posjetitelja stranice, te verziju aplikacije i jezične postavke. Prikupljati će se i podaci o klikovima na internetskim stranicama Haro Shoes, te informacije o tome koje su se stranice internet trgovine Haro Shoes prikazale posjetiteljima.

Razlozi za prikupljanje i obradu osobnih podataka

Haro d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke registriranih korisnika internet trgovine Haro Shoes zbog provjere autentičnosti kupaca i korisnika, zbog realizacije ugovora o kupnji proizvoda iz internet trgovine, zbog dostave proizvoda te zbog komunikacije s kupcem. Također, podatke prikuplja zbog eventualnih pravnih postupaka koji su povezani s realizacijom ugovora.

Haro d.o.o. prikuplja i obrađuje podatke osoba koje su pretplaćene na primanje obavijesti o novim proizvodima i akcijama kako bi ih mogao poslati.

Automatizirane procese za obradu podataka primjenjujemo i kako bismo poboljšali procese koji su u interesu kupaca te individualizirali ponudu sukladno njihovim navikama i potrebama.

Osobni podaci maloljetnika

Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti internet trgovinu Haro Shoes. Tvrtka neće prikupljati podatke o djeci mlađoj od 16 godina koja posjećuju internet trgovinu Haro Shoes. Ako doznamo da su nam takvi podaci preneseni bez pristanka roditelja ili skrbnika djece, uklonit ćemo ih u najkraćem mogućem roku.

Pravna osnova za prikupljanje i obradu osobnih podataka

Unosom osobnih podataka i klikom na privolu „Slažem se s Uvjetima korištenja i suglasan sam s Izjavom o privatnosti internet trgovine Haro Shoes ” korisnik prihvaća Uvjete korištenja i njezin sastavni dio Izjavu o privatnosti. Privolom korisnik potvrđuje da se slaže s Izjavom o privatnosti, čime je suglasan s obradom osobnih podataka na način koji je u njoj opisan.

Privolu je u svakom trenutku moguće povući putem emaila info@haroshoes.hr

Dijeljenje osobnih podataka s drugim stranama

Haro d.o.o. se obvezuje da neće dijeliti osobne podatke korisnika ili registriranih korisnika s drugim stranama, osim u slučajevima kada to zahtijevaju pozitivni propisi i u određenim situacijama koje su navedene u nastavku teksta.

Haro d.o.o. će podijeliti osobne podatke kupca s vanjskim suradnicima, pružateljima usluge dostave proizvoda, kada to zahtijeva realizacija ugovora o kupnji proizvoda.

Također, ako kupac podnosi prigovor, reklamira proizvod ili izražava potrebu za pregledom proizvoda, te prilikom servisiranja kupljenog proizvoda, Tvrtka će podijeliti osobne podatke kupca ovlaštenom servisu.

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava CorvusPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava CorvusPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Razdoblje čuvanja osobnih podataka

Tvrtka pohranjuje osobne podatke registriranih korisnika internet trgovine Haro Shoes samo u razdoblju do ostvarenja svrhe obrade osobnih podataka. Radi se o razdoblju u vremenu kada je aktivacija aktivna do šest mjeseci nakon prestanka registracije, a koji predstavljaju razdoblje u kojem bi se trebale riješiti eventualne reklamacije.

Osobne podatke korisnika koji su pretplaćeni na obavijesti o novim proizvodima i akcijama, Haro d.o.o. će čuvati sve dok se korisnik ne odjavi s liste primatelja obavijesti. Nakon odjave podaci će se bez odgađanja obrisati.

Pristup, ispravak i brisanje osobnih podataka

Registrirani korisnici internet trgovine Haro Shoes u svakom trenutku imaju omogućen pristup osobnim podacima pristupanjem svom profilu (klikom na ikonicu u desnom kutu internetske stranice). Nakon prijave, registrirani korisnik može u svakom trenutku izmijeniti osobne podatke, zatražiti pregled osobnih podataka, te zatražiti brisanje korisničkog računa i svih osobnih podataka.

Također, registrirani korisnik ima pravo zatražiti Haro d.o.o. informaciju o tome koji su njegovi osobni podaci pohranjeni, zatražiti ispravak podataka, te brisanje osobnih podataka na način da pošalju e-mail na info@haroshoes.hr

Pravo na prigovor

Za sva pitanja i prigovore vezano za zaštitu osobnih podataka korisnik se može javiti elektroničkom poštom na info@haroshoes.hr. Također, svoja prava korisnik može ostvariti pritužbom nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Na internetskim stranicama AZOP-a nalaze se podaci za kontakt: azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Haro d.o.o. poduzima razne mjere opreza kako bi podaci bili zaštićeni. No, podaci se u internet trgovini Haro Shoes prikupljaju u elektroničkom obliku, stoga je Haro d.o.o. dužan upozoriti svoje kupce da niti jedan prijenos podataka internetskim putem nije u potpunosti siguran te da ne može jamčiti potpunu zaštitu informacija prenesenih na ili s internetske stranice Haro Shoes.

Tvrtka također nije odgovoran za radnje trećih strana koje takve informacije prime.

Izmjena Izjave o privatnosti

Haro d.o.o. može izmijeniti Izjavu o privatnosti u bilo kojem trenutku, stoga poziva korisnike i kupce da povremeno provjere izmjene, a vrijeme posljednjih izmjena će na ovoj stranici biti i posebno naznačeno na kraju Izjave o privatnosti. Izmjena izjave stupa na snagu odmah nakon objave na ovoj internetskoj stranici. Ako korisnik i kupac nastave koristiti internet trgovinu Haro Shoes nakon što izmjene stupe na snagu, time potvrđuju da prihvaćaju izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

UPORABA KOLAČIĆA

Internet trgovina Haro Shoes koristi „kolačiće“ (eng. cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva i praćenja posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Što je „kolačić“?

Kolačić je mala datoteka koju internetska stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Stranica pomoću kolačića pamti akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Iako većina internetskih preglednika dopušta upotrebu kolačića, korisnik ih u svakom trenu može obrisati ili postaviti u internet pregledniku automatsku zabranu njihove pohrane.

Svaki put kada korisnik otvori određenu internetsku stranicu, internetski poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima. Kolačići se najčešće koriste zbog identifikacije posjetitelja, pamćenja specifičnih preferencija korisnika, pomoći pri unosu informacija koje su unesene prilikom prethodnih posjeta, sakupljanja podataka za analize i marketinške kampanje.

Vrste „kolačića“

Postoji više klasifikacija i vrsta kolačića.

Kolačići mogu biti nužni (pomoć osnovnim tehničkim značajkama internetskog mjesta), funkcionalni (poboljšavaju korisničko iskustvo), analitički (koriste se za analizu uporabe stranica) i marketinški (koriste se za praćenje interesa korisnika).

Privremeni kolačići (eng. session cookies) se privremeno pohranjuju na računalu, te se brišu automatski nakon zatvaranja internetskog preglednika. Internetska stranica privremenim kolačićima dobiva privremene podatke kao što su komentari ili stanje košarice za kupnju.

Trajni kolačići (eng. persistent cookies) ostaju spremljeni na korisnikovom računalu na određeno vrijeme. Pomoću njih se pohranjuju podaci kao što su ime za prijavu i lozinka kako se posjetitelj ne bi morao prijavljivati prilikom svakog posjeta stranici.

„Kolačiće prve strane” postavlja poslužitelj domene, dok „kolačiće treće strane” postavlja vanjska domena (npr. Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).

Posjetitelj stranice sam može odlučiti koje će kolačiće prihvatiti u postavkama svog internetskog preglednika. No, ako odaberete da nećete prihvatiti neke od kolačića, nećete moći koristiti sve funkcije internet trgovine Haro Shoes.

Mjerenje posjećenosti

Internet trgovina Haro Shoes koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na sljedećoj poveznici:

Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Izjava o privatnosti sastavni je dio Uvjeta korištenja internet trgovine Haro Shoes.

Datum posljednje izmjene: 09.08.2019.

Proizvod je dodan na listu želja
Proizvod je dodan za usporedbu

Ove internetske stranice na Vaš uređaj pohranjuju kolačiće (eng. cookies) i nastavkom korištenja potvđujete da ste suglasni s njihovom pohranom. Kolačići služe tome da internet trgovina HARO poboljša svoju uslugu i sadržaje, te ponudu prilagodi potrebama posjetitelja. Više o tome možete pročitati ovdje. Kako biste nam dali do znanja da ste suglasni s korištenjem kolačića, molimo vas kliknite na gumb Prihvaćam